Службите всички искат да ги овладеят и да имат политическо влияние.

...
Службите всички искат да ги овладеят и да имат политическо влияние.
Коментари Харесай

Службите всички искат да ги овладеят и да имат политическо влияние

„ Службите всички желаят да ги овладеят и да имат политическо въздействие. Тази наклонност не е от през днешния ден, тя е тук с години. Те би трябвало да са на страната и на закона “, съобщи ген. Румен Миланов, който е някогашен шеф на Националната работа за битка с проведената престъпност и някогашен началник на Националната работа за защита.

„ Вярвам на службите по сигурност. Голяма част от политиците не знаят защо става въпрос. Военното и цивилното разузнаване се ръководи на самотек. Има Съвет по сигурността, който би трябвало да провежда и да разпорежда дилемите на службите. Кой разпорежда дилемите? Задачите си ги разпореждат службите? Къде е системата да им ги разпорежда? “, попита той.

„ Финансирането е тъпо и на двете разследващи служби. Недостатъчно е. Съветът по сигурността го няма. Направихме Закон за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност, той не действа както би трябвало “, акцентира Миланов в ефира на bTV. 

Той акцентира, че конкуренция има във всички служби по света.

" Не е ужасно, че има конкуренция. Сега приказваме за тяхното обединяване, което поражда доста въпроси и проблеми. Ами къде ще е конкуренцията, къде ще е инспекцията. Крие опасности за деформирана информация ", добави Миланов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР